Copenhagen Phil
28. november 2013 kl. 19:30
Holbæk Private Realskole
  • Dirigent / Jesper Nordin
  • Solist / Mikkel Futtrup, violin

Stravinskij / fra Ildfuglen, Danse Infernale du Roi Kastcheï (Musikchefens valg)
Ravel / Pavane pour une infante défunte (Publikums valg)
Mozart / fra Violin koncert nr. 5, A-dur (Solistens valg)
Wagner / Forspil til Lohengrin (Dirigentens valg)
 
PAUSE
 
Coldplay / Fix You (Talent på spil / Musikskoleelevernes valg)
Beethoven / fra Violinkoncert, D-dur (Solisten og orkestrets valg)
Mozart / Ouverturen til Figaros Bryllup (Publikums valg)
Nordin, arr. / Marken er Mejet (Musikchefens valg)

Vild med musik

I november rykker vi ud af koncertsalen for at give dig det bedste, vi har! Når et sym­fo­ni­orkester kommer til byen, skal det være en helt særlig oplevelse. Vi vil invitere dig ind i musikkens forførende og fantastiske verden, og vi vil gerne involvere dig i programmet.

Dirigenten Jesper Nordin, kgl. koncertmester Mikkel Futtrup og Copenhagen Phil har udvalgt musik, som i den grad betyder noget for os. Musik, der beskriver stemninger som: Forelskelse og fortvivlelse. Smerte og glæde. Bedrøvelse og optimisme. Sjov og ballade.

Vi har lavet en top 10 over klassisk musik og inviteret publikum til at stemme på de bedste værker. Nu er afstemningen afsluttet, og vi er gået i gang med at øve os på publikums favoritter!

Publikum faldt for Maurice Ravels (1875-1937) berømte og elsket af lyttere i hele verden, Pavane pour une infante défunte. Wolfgang Amadeus Mozarts (1756-1791) Ouverture til operaen Figaros Bryllup var også publikumsfavorit og fik de fleste af publikumsstemmerne.

Talentspirer er med til Vild med Musik

Det er ikke kun Copenhagen Phils pro­fes­sionel­le mu­sik­ere, der får lov at kom­me på Vild med Musik turné i no­vem­ber. Til kon­cert­erne op­træd­er nem­lig en lil­le grup­pe mu­siker­spi­rer, der træk­ker gen­nemsnitsalderen gevaldigt ned! Det er vinderen og finalisterne fra talentkonkurrencen ’Talent på Spil 2013’.

’Talent på Spil’ er en talentkonkurrence for musikskoleelever i Holbæk, Kalundborg og Odsherred, der dyster på de enkelte musikskoler for til sidst at mødes til i den store finale, hvor hver musikskole stiller med to elever. Konkurrencen er for instrumental- og sangsolister under 20 år og er resultatet af et samarbejde mellem Nordvestnyt, Sparekassen Sjælland og de kommunale musikskoler i Kalundborg, Odsherred og Holbæk.

Vinder og finalister optræder med Coldplay

Sangerinden Camilla Brunhøj Jürgensen er 18 år, elev på talentlinjen på Odsherred Musikskole og vandt i maj 2013 finalen i ’Talent på Spil’ ved at levere ”aftenens mest gribende øjeblikke”, som overdommer Uffe Savery udtrykte det. Camilla sang Coldplays Fix You i en meget smuk og personlig udgave.

Alle tre dommere, Uffe Savery, Henrik Goldschmidt, solooboist i Det kgl. Kapel og Anders Heidelbach, musiker og underviser på Den rytmiske Højskole, udtrykte stor begejstring for det høje niveau, som musikskolerne kunne byde på i Odsherred, Kalundborg og Holbæk.

Uffe Savery var så begejstret, at han som en ekstra bonus inviterede alle finalister til at medvirke sammen med Copenhagen Phil ved Vild med Musik koncerterne. Her vil finalisterne opføre Coldplays Fix You sammen.

BILLETTER / Nørre Alslev, Gunslevholm Idrætsefterskole
75 kr. for medlemmer / 100 kr. for ikke-medlemmer

Lokalarrangør / Nordfalsters Kulturforening

BILLETTER / Holbæk, Holbæk Private Realskole
Via mail til billet@het.dk eller ved indgangen
Voksne 200 kr. / Studerende 100 kr. /
Børn og unge u. 18 år gratis

Lokalarrangør / Holbæk Musik- og Teaterforening

BILLETTER / Odsherred, Nordgårdshallerne, Nykøbing Sj.
Bibliotekerne i Odsherred og ved indgangen
Voksne 100 kr. / Børn og unge u. 18 år 50 kr.
Musikskoleelever fra Odsherred Musikskole gratis

Lokalarrangør / Odsherred Musikskole