Copenhagen Phil
17. oktober 2013 kl. 20:00
Konservatoriets Koncertsal
  • Dirigent / Morten Friis
  • Solist / Cody

Musik / CODY
Arrangør / Benjamin de Murashkin
 
Support / Monkey Cup Dress
Lounge / DJ Carsten Holm (P6 Beat)

60 minutes of CODY

Danske CODY bevæger sig i et univers af folk­ inspireret pop med aner fra post­rock og ”nordic gloom” – de har en fetich for gamle instrumenter og kan bryste sig af en 97 år gammel guitar. For CODY repræ­sen­terer gamle instrumenter en sjæl, en stemning, som inspirerer mennesket bag musikeren til at udtrykke sig. Bandet er inspireret af symfoniorkesterets flere hundrede år gamle strygerinstrumenter – gammelt træ, der har været i hænderne på mange musikere. En inspiration til at skabe og udforske mødet mellem en pedal­steel guitar og en bratsch, det tilfældige med det færdigkomponerede, folkemusikken med det klassisk skolede, det løse med det stramme, americana med det symfoniske, en banjostreng med en hel strygersektion – eller rettere sagt: CODY med Copenhagen Phil.

CODY og Copenhagen Phil er kommet på en spændende og krævende opgave – at bygge bro, forstå og være nysgerrige over for hinandens klangverdener og udtryk og her skabe en ny genre – som måske kan døbes Americana Classical.

Til 60 minutes of CODY spiller CODY-septetten anført af Kaspar Kaae med sine sædvanlige tro væbnere på bl.a. banjo, man­dolin, pedal­steel, trommer og el­guitarer.

Læs koncertavisen ‘60 minutes of CODY

Cody_hjside