Copenhagen Phil
16. april 2012 kl. 19:30
Holbæk Seminarium
  • Æres-gæstedirigent / Lan Shui
  • Solist / Jon Gjesme, violin

Beethoven / Symfoni nr. 8
Saint-Saëns / Introduktion & Rondo Capriccioso
Berlioz / Symphonie Fantastique

Symphonie Fantastique

Så er turen kommet til Beethovens 8. symfoni – den korteste af de 9 symfonier. Værket er fra 1812, en tung og svær tid for Beethoven, men det er fuldt af hans underfundige humor, der kan sammenlignes med Haydns. Symfo­nien er da stilmæssigt også ’haydnsk’ – orkestrets og Lan Shuis Beethoven-stil pas­ser perfekt til denne symfoni!

Programmets hovedværk er dog Berlioz’ enestående Symphonie Fantastique. Vold­som, dramatisk, drømmende og dansende musik, der i fem satser fortæller, hvordan en ung mand, angiveligt ham selv, fortæres af ulykkelig kærlighed. Symfonien er epoke­gørende med sin brug af idée fixe (ledemotiv som følger en bestemt person) og med Ber­lioz’ revolutionerende håndtering af orkestret.