Copenhagen Phil
14. april 2012 kl. 16:00
Høje Gladsaxe Skoles Festsal

Solist / Vinder af Gladsaxe Musikpris 2012, Mathias Kjøller
 
Beethoven / Symfoni nr. 8
Værk med Mathias Kjøller
Berlioz / Symphonie Fantastique

Symphonie Fantastique

Så er turen kommet til Beethovens 8. symfoni – den korteste af de 9 symfonier. Værket er fra 1812, en tung og svær tid for Beethoven, men det er fuldt af hans underfundige humor, der kan sammenlignes med Haydns. Symfo­nien er da stilmæssigt også ’haydnsk’ – orkestrets og Lan Shuis Beethoven-stil pas­ser perfekt til denne symfoni!

Programmets hovedværk er dog Berlioz’ enestående Symphonie Fantastique. Vold­som, dramatisk, drømmende og dansende musik, der i fem satser fortæller, hvordan en ung mand, angiveligt ham selv, fortæres af ulykkelig kærlighed. Symfonien er epoke­gørende med sin brug af idée fixe (ledemotiv som følger en bestemt person) og med Ber­lioz’ revolutionerende håndtering af orkestret.

Til koncerten uddeles Gladsaxe Musikpris 2012.