Copenhagen Phil
30. marts 2012 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
  • Dirigent / Cristian Mandeal
  • Solist / Jens Elvekjær

Schumann / Klaverkoncert i a-mol, 1. sats / Die Braut von Messina, Ouverture
Schumann & Karl Aage Rasmussen / 5 sange til H.C. Andersen-tekster bearbejdet for orkester
Schumann / Violinkoncert, 2. sats / Klaverkoncert i a-mol 2. og 3. sats
 
Support / Jens Elvekjær m. gæster, bl.a. det store nye talent fra Skt. Petersborg, Nikolay Shamov, lyrisk baryton

60 minutes of SCHUMANN

Dobbeltheden i Schumann

Jens Elvekjær, en af Danmarks mest efter­spurgte pianister, har længe ønsket at præsentere Schumanns musik i en helt ny ramme. Det er blevet til: 60 minutes of SCHUMANN.

Det vidner om dobbeltheden i Robert Schumanns personlighed, at han som ung opfandt to fiktive skikkelser, der efterhånd­en fik kolossal betydning i hans tankeverd­en: Den ildfulde, angrebslystne Florestan og den sværmeriske, indadvendte freds­stifter Eusebius. Igen og igen, åbenlyst eller mere skjult, henviser han i musikken til disse ”to af mine bedste venner”, og ikke sjældent noterer han i noderne, hvem af de to musikken portrætterer. 60 minutes kon­certen fokuserer på, hvordan dobbeltheden i Schumanns væsen på forskellig vis kom­mer til udtryk.

En let anretning kan forudbestilles og nyd­es fra kl. 19:30 på Den Musikalske Markeds­plads. Her vil foredrags­holder Lotte Heise fortælle om sin passion for klas­sisk musik med referencer til Schumann, og orkestrets oboist, Andreas Fosdal, giver et indblik i aftenens produktion. 60 minutes koncerten starter kl. 21 og omkranses af support før koncerten og lounge efter koncerten.

60 minutes 2011 / 2012 støttes af:
Det Obelske Familiefond / Nordea-fonden / Augustinus Fonden / Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond / Sjællands Symfoniorkesters Udviklingsfond

60_shumann_2000