Copenhagen Phil
4. februar 2012 kl. 19:30
Tivolis Koncertsal
  • Dirigent / Cristian Mandeal
  • Solist / Lars Vogt

Brahms / Klaverkoncert nr. 1
Brahms / Symfoni nr. 3

Brahms Festival

Brahms’ 1. klaverkoncert lægges i hænderne på den eminente tyske Lars Vogt. Koncerten med den majestætiske åbningssats er skrevet i perioden, hvor Brahms’ nære ven, Schumann, blev syg og døde. Anden sats er noget af det mest inderlige og ophøjede, Brahms har skrevet. Lars Vogt er en anmelderrost og international kunstner med en aktiv solokarriere. Han er tidligere ‘hus­pianist’ hos Berliner Filharmonikerne og var i 2003 den første, der blev tildelt orkestrets titel “Pianist in Residence”. Han fik sit interna­tionale gennembrud som 20-årig i 1990 i den internationale pianistkonkurrence i Leeds. Siden har han været solist med verdens førende orkestre.

Hans Richter dirigerede uropførelsen af 3. symfoni i 1883 og udråbte den til ’Brahms’ Eroica’. Brahms’ gode ven, den indflydelses­rige musikkritiker Eduard Hanslick, sagde: ”Mange musikelskere vil foretrække 1. sym­fonis storladenhed; andre, den ubekymrede charme i den Anden, men 3. symfoni er for mig det tætteste på det perfekte.”

Tivolis Billetcenter er åbent for billetsalg indtil koncertstart kl. 19:30. Indgang gennem Tivolis Hovedindgang.