Copenhagen Phil
11. februar 2012 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
  • Dirigent / Cristian Mandeal
  • Solist / Andreas Brantelid, cello
  • Solist / Vadim Repin

Brahms / Dobbeltkoncert
Brahms / Symfoni nr. 4

Brahms Festival

Dobbeltkoncerten for violin, cello og orkester betragtes i musikmiljøet som én af de største dobbeltkoncerter og fortolkes her af unge Andreas Brantelid og erfarne Vadim Repin.

Andreas Brantelid er ét af Danmarks unge førende cellotalenter. Han er født i 1987 og er trods sin unge alder allerede godt på vej mod en international karriere som en af Skandina­viens førende cellister. Han er bl.a. medlem af Lincoln Centre Chamber Music Society i New York, hvor han regelmæssigt giver koncerter, og fra 2008 til 2010 medvirkede han i BBCs New Generation Artists program.

Brahms-festivalen afsluttes med den klas­siske og afklarede 4. symfoni – Brahms’ mest personlige, hans hjerteblod. At han omtalte den: ”Lidt mellemaktsmusik og nogle polka­er, som jeg tilfældigvis havde liggende” viser, at han var usædvanligt spændt på modtag­elsen. Men ved opførelsen i Wien i 1897 tog publikum imod med stormende applaus efter hver sats. Sådan tog wienerne afsked med deres store komponist, der døde to uger senere.