Copenhagen Phil
1. februar 2012 kl. 19:30
Tivolis Koncertsal
  • Dirigent / Cristian Mandeal
  • Solist / Martin Helmchen

Brahms / Klaverkoncert nr. 2
Brahms / Symfoni nr. 1

Brahms Festival

Brahms levede under sin egen massive selv­kritik og et stort forventningspres fra venner og offentligheden om at varetage og fortsæt­te den store arv efter Beethoven. Derfor tog det Brahms 21 år at skrive 1. symfoni. Men ’Beethovens 10. symfoni’, som den ofte kald­es, levede fuldt ud op til forventningerne og er et hovedværk i det symfoniske repertoire.

Martin Helmchen er et af verdens nye stor­talenter – og hans talent på tangenterne er uovertruffent. Han er født i Berlin i 1982 og blev for få år siden opdaget af kollegaen, Lars Vogt. Han har modtaget betydnings­fulde priser som ECHO Klassik samt Credit Suisse Young Artists Award og har fornylig haft debut med orkestre som Berliner Filharmonikerne, Wiener Filharmonikerne, London Philharmonic og City of Birmingham Symphony Orchestra. Og efter at have hørt hans indspilninger og koncert i Queen Eliza­beth Hall er vi ikke i tvivl: Martin Helmchen skal have sin Skandinavien-debut med Sjællands Symfoniorkester i Brahms’ stor­ladne 2. klaverkoncert.

Tivolis Billetcenter er åbent for billetsalg indtil koncertstart kl. 19:30. Indgang gennem Tivolis Hovedindgang.