Copenhagen Phil
14. december 2012 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
  • Dirigent / André de Ridder
  • Solist / Bryce & Aaron Dessner (The National)

Bryce Dessner / St Carolyn By The Sea
Steve Reich / Variations for Winds, Strings and Keyboards
Jonny Greenwood / Popcorn Superhet Receiver
 
Support / Bryce Dessner / Lachrimae – spillet af strygere fra orkestret
Lounge / DJ August Bovin Boberg

60 minutes of the Dessners

60 minutes of the Dessners har besøg af tvillingebrødrene Aaron og Bryce Dessner fra det amerikanske rockband, The National, der er i Danmark kun for at spille denne koncert. På programmet er Bryce Dessners egen dobbelt guitarkoncert med orkester, St Carolyn By The Sea, fra 2011 (baseret på Jack Kerou­acs roman Big Sur), som for første gang nogensinde spilles med et symfoniorkester!

På programmet er også musik af en anden ”guitar­hero” fra den alternative rockscene: Jonny Greenwood fra det engelske band Radiohead. I 2004 blev Greenwood hyret af BBC’s Radio 3 til at komponere en række klassiske værker. Det kom der bl.a. stryge­orkesterværket Popcorn Superhet Receiver ud af, som er in­spireret af den polske kom­ponist Pendereckis Klage­sang til ofrene fra Hiroshima. BBC Radio 3’s lyttere kvitterede og kårede Greenwood som Årets Kompo­nist for værket, som han også brugte på soundtracket til Oscarfilmen There Will Be Blood.

Både Dessner og Greenwood er inspireret af Steve Reichs grænsebrydende musik, som vi også præsenterer denne aften. Reich har brugt det meste af sit liv på at nedbryde fordommen om, at der findes grænser i musikken – selvfølgelig kan en elektrisk guitar spille sammen med en fagot! Og så er Reich Bryce Dessners store inspirationskilde og mentor.

Koncerten er den første “indie-classical” koncert i Danmark – en ny genre, hvor anerkendte indie-musikere komponerer for og spiller med symfoniorkester.

Dessner6_bright