Copenhagen Phil
1. december 2012 kl. 19:30
Royal Stage, Hillerød
  • Dirigent / Per-Otto Johansson

Mozart / Figaros Bryllup

Den Jyske Opera

Handlingen er kompliceret, så lad os nøjes med stikord som: Erotikkens magt, ægte­skabets kedsomhed, forførelsens fryd, bedrageriets for­klædninger, jalousiens mareridt og kærlighedens tilgivelse.

Det drejer sig om en grevinde, som elsker en greve, der render efter hendes kammerpige, som skal giftes med hans tjener, der skal betale en formue for at slippe for en ældre dame, der viser sig at være hans mor, men hvem er faren? Vi møder også en page, der er en dreng, men syng­es af en kvinde, forklædt som mand og kvinde på skift osv. Det hele er lettere at forstå, når Mozarts måske bedste partitur viser os, hvordan kærlighed og erotik kan slå bunden ud af enhver. En englænder, der overværede premieren i 1786, sagde det kort og godt: ”Bedre musik er ikke skrevet af noget menneske.”