Copenhagen Phil
17. november 2012 kl. 16:00
Konservatoriets Koncertsal
  • Æres-gæstedirigent / Lan Shui
  • Solist / Noriko Ogawa, klaver

Franz Schmidt / Koncertante Variationer over et tema af Beethoven
Beethoven / Symfoni nr. 3, Eroica

Krig, fred og Beethoven

Vi tilbyder: Et uhyre sjældent værk i vores kon­certsale. Skrevet af den senromantiske østri­ger, Franz Schmidt, til en pianist, som havde mistet sin højre arm i Første Verdens­krig. Men der bliver ikke taget hensyn til solisten, som i en lille halv time får lov at variere et tema af Beethoven til glæde for os. Schmidts smukke Koncertante Variationer er på repertoiret hos kun ganske få pianister i verden, heriblandt Noriko Ogawa.

Beethovens tredje og heroiske symfoni handler muligvis om en helt og hans kamp. Men den er selv en kamp, der slag for slag destruerer og forandrer alt, hvad man hidtil havde vidst om melodi, harmoni og rytme i europæiske koncertsale. Den var i mange år verdens læng­ste symfoni, og kun få kunne holde rede på de mange noder. Men der er en underliggende motor, som tvinger os hen mod befrielsen, sejren og udløsningen. Sådan havde ingen skrevet musik før 1804.

Publikum bydes velkommen i foyeren af orke­strets blæsere og slagtøj, der spiller nogle af Beethovens ukendte marcher.

Læs programmet