Copenhagen Phil
6. oktober 2012 kl. 18:00
Malmö Konserthus
  • Æres-gæstedirigent / Lan Shui
  • Solist / Yana Kleyn, sopran
  • Solist / Niels Jørgen Riis, tenor
  • Solist / DKDM Kammerkor
  • Solist / Günter Haumer, baryton
  • Solist / Kammerkoret Hymnia
  • Solist / Kammerkoret Camerata
  • Solist / Københavns Drengekor

Britten / War Requiem

War Requiem

Den 14. november 1940 kastede 500 tyske bombemaskiner en byge af brandbomber ned over den engelske by Coventry. Efter ti timers kogende helvede var der ikke meget by tilbage, selv den 600 år gamle sten­katedral lå i ruiner. Næste morgen besluttede borg­erne at bygge deres katedral op igen. Men det tager tid at bygge katedraler, så den blev først indviet 30. maj 1962. Det skulle ske med musik af Benjamin Britten, som fik helt frie hænder – det var et modigt valg.

Britten var antiautoritær og ikke nok med det: Han var pacifist også under Anden Verdens­krig, da det kostede. Dertil kom, at han var homoseksuel og kom en del længere ud af skabet, end andre turde dengang. Han skrev 800 stykker musik, før han var tilfreds nok til at udgive sit opus 1. Så kom værkerne strøm­mende: Spændende og smukke, men kontro­versielle og mange med politisk indhold. Ville han indvie en domkirke?

Britten accepterede. Teksten tog han fra den katolske dødsmesse afbrudt af ni digte af Wilfred Owen. Katedralen i Coventry blev indviet med War Requiem for tre solister, to kor og to orke­stre. Det blev et af det tyvende århundredes mest gribende forsvar for hu­manisme og pacifisme.

Koncerten er en del af Øresundsfestivalen Music Around og en fællesproduktion med Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Lan Shui Foto: Harrison Parrott 1,2 MB