Copenhagen Phil
10. december 2011 kl. 16:00
Konservatoriets Koncertsal
  • Æres-gæstedirigent / Lan Shui
  • Solist / Den Danske Strygekvartet

Beethoven / Strygekvartet nr. 15 i a-mol. (NB: Programændring)
Beethoven / Symfoni nr. 1

Beethoven fejrer jul

Slut dine juleindkøb af med Beethoven! Som noget nyt åbnes dørene til Konservatoriets Koncertsal denne eftermiddag i december med et stærkt program: Beethovens 1. symfoni og hans Strygekvartet nr. 15. To værker, der hører til i hver ende af kompo­nistens liv – og forskellen er slående.

”En ny, stor symfoni for fuldt orkester komponeret af Hr. Ludwig van Beethoven” stod der i programmet ved uropførelsen 2. april år 1800. 1. symfoni er senere blevet kaldt ’det 18. århundredes svanesang’ – lidt mis­visende, da dens nyskabende karakter vakte debat efter uropførelsen: Sådan kunne selv ikke Beethoven åbne en symfoni! Andre fornøjedes ved, at blæserne i højere grad optrådte på lige fod med strygerne, og at symfonien bød på en harmonisk, men også noget bizar rigdom.

Den Danske Strygekvartet (bl.a. med vores koncertmestre Frederik Øland og Rune Tonsgaard Sørensen) spiller Beethovens Strygekvartet nr. 15 i a-mol, der var kompo­nistens egen favorit blandt hans sene kvartetter.