Copenhagen Phil
13. oktober 2011 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
  • Dirigent / Michael Francis
  • Solist / Marianna Shirinyan, klaver

Haydn / Symfoni nr. 88
Beethoven / Klaverkoncert nr. 1
Schubert / Symfoni nr. 9

Den sprøde wienerklassik

Det gav genlyd i den engelske musikverden, da den unge dirigent Michael Francis i 2007 med kun 12 timers varsel overtog et program for den sygemeldte Valery Gergiev – endda med London Symphony Orchestra, hvor han ellers spillede kontrabas. Nu er Francis dirigent på fuld tid og går fra den ene succes til den anden. Hans sans for dynamik og detaljer vil givet matche prisbelønnede Marianna Shirinyans udtryksfulde, levende klaverspil i Beethovens første klaverkoncert.

Haydns ligefremme symfoni og Schuberts sørgmuntre ’Store C-dur’, som komponisten aldrig selv fik at høre, vil uden tvivl også ligge lige til hånden for den unge dirigent, der allerede er på vej videre fra rising star­stadiet.