Copenhagen Phil

Musik på Tværs

Med Copenhagen Phils pædagogiske projekt, Musik på tværs, spiller orkestret hvert år skolekon­certer for omkring 6000 børn og unge fra hele Sjælland og de omkringliggende øer.

Musik på Tværs koster 35 kr. ekskl. moms pr. elev og består af fire tilbud:

• Skolebesøg af et mindre ensemble
• Koncert i Konservatoriets Koncertsal med det store symfoniorkester
• Adgang til undervisningsmateriale
• Lærerkursus for lærere, der ikke har deltaget i Musik på tværs tidligere.

Lærerkursus og ensemblebesøg

Lærerkurset er for lærere, der ikke tidligere har deltaget i Musik på tværs. Det foregår på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium:

Tirsdag den 28. januar 2020 kl. 14:30-16

Ensemblebesøgene i klasserne finder sted:
3.-6. februar 2020 (uge 6)

NB! Den præcise dato og tidspunkt for jeres ensemblebesøg meldes ud kort før jul.

HUSK at angive korrekte ringetider i jeres tilmelding (se bunden af siden). Så kan vi planlægge ensemblebesøget korrekt.

Vision

Pædagogisk musikformidling til børn og unge er én af Copenhagen Phils fornemste opgaver. Derfor spiller vi hvert år skolekoncerter for mere end 6000 skoleelever fra hele Sjælland – i både klasselokalerne og koncertsalen.

Med Musik på tværs bringer vi den klassiske musik ud i alle kroge af Sjælland – ud til dér, hvor børnene og de unge har deres dag­lig­dag. Vi deler det store symfoniorkester op i mindre ensembler og fylder klasseværelserne med musik på højeste niveau. På skolerne er den vigtigste opgave at vække børnenes interesse og nys­ger­rig­hed for al det fantastiske, som klas­sisk musik rummer. For det er en helt særlig op­lev­else at mærke den levende sym­fo­niske musik på tætteste hold.

Kulminationen sker i slutningen af skole­året, hvor børnene oplever det spillevende orkester folde sig ud i al sin storhed og kraft på scenen i Konservatoriets smukke koncertsal. Multikunstneren Carl Quist-Møller tegner og fortæller live til musikken og guider børnene igennem særligt tilrettelagte skolekoncerter med musikprogrammer, der er skræddersyede til elever i hhv. 0.–2. klasse, 3.–4. klasse samt de ældre elever i 5.–6. klasse. Fælles for alle er, at børnene stifter bekendtskab med musikken og drages ind i dens eventyrlige univers.

Kontakt

Pædagogisk koordinator /
Tage Christense


Musik På Tværs video: