Copenhagen Phil

AdministrationLena Persson
Luk

Lena Persson: lp@copenhagenphil.dk

I 1984 begyndte jeg at arbejde fuldtid som freelance musiker. Det efterfølgende år tog jeg min afsluttende eksamen fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med violin som hovedfag – derefter fulgte et studieår i Ungarn.

Jeg har altid interesseret mig for mange forskellige genrer, og det har helt naturligt medført, at jeg både haft mange forskellige arbejdspladser og arbejdsmil­jøer. I 2002 fik jeg lejlighed til at kombinere mit freelance liv med en stilling som nodearkivar, en kom­bination jeg trives med, da det giver mig mulighed for at lade ’hjernen rotere begge veje’.

Copenhagen Phil er et lev­ende og inspirerende orkes­ter, som har, siden jeg før­ste gang assisterede heri i 1985, udviklet sig enormt på alle tænkelige områder – ikke mindst i arbejdet med at fremme lyst, nys­ger­rig­hed og forståelse for parti­turmusikken hos den brede befolkning – især hos børn og unge, men også hos de ’lidt mindre unge’. Det man allerbedst kan lide, vil man jo gerne dele med alle, så vi vil gerne dele vores musik med så mange som mu­ligt.