Copenhagen Phil

AdministrationKarl Bjerre Skibsted
Luk

Karl Bjerre Skibsted: kbs@copenhagenphil.dk

Jeg er født i 1979 og min passion for klassisk musik startede på universitetet, på Musikvidenskab, da jeg var 19 år. Inden da spillede jeg i bands og drømte om at være rocksanger resten af livet! Men på uni blev jeg med det samme suget ind i de store mestres værker og tiltrukket af symfoniorkestrets uendelige, store klangverden og evne til at udfolde og kommunikere ekstreme følelsesregistre og indre fortællinger – uden ord. Det var for mig et overvældende univers at fortælle historier i og med utallige forgreningsmuligheder til andre musikgenrer og kunstarter, og noget aldeles væsensforskelligt end en sang på 4 minutter. Jeg blev fascineret af det virtuose sammenspil mellem musikerskab og kompositionshåndværk og videreuddannede mig som producer på Tonemesterlinien på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med bifag i komposition.

Før jeg kom til Copenhagen Phil var jeg i 2006-2014 ansat som producent i DR UnderholdningsOrkestret. Her producerede jeg en bred vifte af klassiske-og rytmiske koncertformater og store underholdningsshows, som formidlede musikken på nye måder via visuel iscenesættelse og fortællegreb, både på scenen og på TV.

Jeg kom til Copenhagen Phil i 2014, hvor jeg producerer orkestrets nyskabende og publikumsudviklende formater, blandt andet Open Orchestra, 60 minutes og Afgørende Øjeblikke samt medproducerer større teknikkrævende koncerter.

Jeg er dybt fascineret af Copenhagen Phils enorme kunstneriske autencitet, nysgerrige imødekommenhed og evne til at udvikle sig kunstnerisk og øge sin relevans for mange forskellige publikumsgrupper i samfundet. Det giver stor værdi og mening for mig, at bidrage til, at den symfoniske musik udvikler sig og forbliver et relevant oplevelsesrum, både for eksisterende og kommende generationer af koncertgængere og brugere af den symfoniske musik, både i og udenfor koncertsalens mure.

Hovedparten af min arbejdstid består i at projektlede produktionerne med eksterne medvirkende, herunder kunstnere, teknisk personale og andre samarbejdsinstitutioner, samt være ansvarlig for produktionernes økonomi, planlægning og deltagelse i planlægning af kommunikation og markedsføring.