Translate
Copenhagen Phil

Koncerter

28
28. februar 2015 kl. 16:00
Grønnemose Skoles Festsal

CARL NIELSEN

Strauss / Obokoncert / Solist: Eva Steinaa
Nielsen / Symfoni nr. 2, De Fire Temperamenter

12
12. marts 2015 kl. 19:30
Det Kgl. Teater - Gamle Scene

COSÌ FAN TUTTE - med den Jyske Opera

Mozart / Così fan Tutte

13
13. marts 2015 kl. 19:30
Det Kgl. Teater - Gamle Scene

COSÌ FAN TUTTE - med den Jyske Opera

Mozart / Così fan Tutte

16
16. marts 2015 kl. 19:30
MusikTeatret Albertslund

COSÌ FAN TUTTE - med den Jyske Opera

Mozart / Così fan Tutte

17
17. marts 2015 kl. 19:30
FrederiksborgCentret, Hillerød

COSÌ FAN TUTTE - med den Jyske Opera

Mozart / Così fan Tutte

22
22. marts 2015 kl. 11:30
Metronomen, Godthåbsvej 33, Frederiksberg

1/2 12 KAMMERKONCERT

Programmet offentliggøres her på siden

27
27. marts 2015 kl. 19:30
Københavns Domkirke

DONIZETTIS REQUIEM

29
29. marts 2015 kl. 15:00
Konservatoriets Koncertsal

JOHANNESPASSIONEN

Bach / Johannespassionen

10
10. april 2015 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal

CARMINA BURANA

Nielsen / Fynsk Forår
Orff / Carmina Burana

11
11. april 2015 kl. 16:00
Konservatoriets Koncertsal

CARMINA BURANA

Nielsen / Fynsk Forår
Orff / Carmina Burana

17
17. april 2015 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal

SHAKESPEARE OG HAMLET

Mendelssohn / Ouverture, En Skærsommernats Drøm
Hans Abrahamsen / Let Me Tell You
Tjajkovskij / Hamlet – med Shakespeares monologer

23
23. april 2015 kl. 19:30
Roskilde Kongrescenter

SLAVISKE DANSE

Kodaly / Danse fra Galanta
Korngold / Violinkoncert, NB. programændring
Dvorak / Slaviske Danse
 

24
24. april 2015 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal

SLAVISKE DANSE

Kodaly / Danse fra Galanta
Korngold / Violinkoncert, NB. programændring
Dvorak / Slaviske Danse
 

30
30. april 2015 kl. 20:00
Store Vega

60 MINUTES OF HYMNS FROM NINEVEH

Musik / Hymns from Nineveh
 
Arr. / Jørgen Lauridsen, Tróndur Bogason og Karsten Fundal

13
13. maj 2015 kl. 19:30
Dronningesalen, Den Sorte Diamant

WORLD ONLINE ORCHESTRA LIVE

Stravinskij / Jeux de Cartes
Alfred Schnittke / Moz-Art á la Haydn
Beethoven / Symfoni nr. 7 (uddrag)

< >

Michael Schønwandt Foto: Martin Mydtskov Rønne  228 KB

Carl Nielsen

Copenhagen Phil åbner for go­dte­pos­en med et rent Carl Nielsen pro­gram, der fejrer 150-året for den store danske komponist. På di­ri­gent­po­diet står en af Danmarks mest er­far­ne dirigenter – og en af verdens førende Carl Nielsen for­tolkere: Michael Schønwandt. Siden sin debut for næsten 40 år siden har Carl Nielsens musik været på Schønwandts repertoire. Orkestrets prisvindende solofløjtenist, Kristina Ersson, har hovedrollen i Nielsens forførende Fløjte­koncert, og også Nielsens sprudlende Sym­foni nr. 2, ”De Fire Tempe­ra­ment­er”, er på program­met.

26. februar kl. 19:30 / Konservatoriets Koncertsal
27. februar kl. 19:30 / FrederiksborgCentret, Hillerød
28. februar kl. 16:00 / Grønnemose Skoles Festsal, Gladsaxe

Læs mere

Donizettis Requiem

Donizettis Requiem er et pragtværk i familie med Verdis legendariske dødsmesse. Den 27. marts opfører Copenhagen Phil det storslåede værk i Københavns Domkirke med fem fremragende solister, en række instrumentalsolister og Københavns store Drengekor. Sjælden musik i vores del af verden – men nu er chancen her. Og så har vi en ægte maestro, Giancarlo Andretta, til at styre tonerne både i himmel og helvede.

27. marts kl. 19:30 /
Københavns Domkirke

Læs mere

Carmina Burana

Sammen med hele 200 korsangere spil­ler Copenhagen Phil den 10. og 11. april Orffs storslåede Carmina Bu­ra­na – et af det 20. århundredes mest populære musikværker. Kon­certl­en er en del af et stort gymnasie­kors­pro­jekt – og de unge sangere kommer i fint selskab, når de ved koncerterne får lejlighed til at synge sammen med Kam­mer­koret Camerata og tre frem­ragende solister.

I spidsen for det hele står en yderst markant profil i dansk musik­liv, Michael Bojesen, som er kor­leder, dirigent, komponist og på alle måder en stærk formidler af klassisk musik. Også Carl Niel­sens sidste store og mest populære kor­værk Fynsk Forår er på pro­gram­met.

10. april kl. 19:30 / Konservatoriets Koncertsal
11. april kl. 16:00 / Konservatoriets Koncertsal

Køb billet


Shakespeare og Hamlet

Lars Mikkelsen træder foran Copen­hagen Phil den 17. april og præ­sen­te­rer monologer af Shakespeare ved scene­kanten.

“At være eller ikke at være” – det er spørgsmålet denne aften, hvor Mendelssohns Ouverture fra En Skær­som­mernats Drøm og Tjaj­kov­skijs Hamlet med Shakespeare mo­no­log­er er på program­met. Der­ud­over er den eminente sopran, Barbara Hannigan, solist i Hans Abra­ham­sens Let Me Tell You – et værk, som kom­po­nisten skrev til hende, og som The Guardian omtalte som: “Not to be missed”. Det er den innovative dirigent, André de Rid­der, der står på dirigent­podiet. Han er kendt for sin medvirken i nye koncert­kon­stel­la­tion­er og sam­ar­bejd­er med kunstnere på tværs af genrer.

17. april kl. 19:30 / Konservatoriets Koncertsal

Læs mere

Virksomhedsbesøg

Copenhagen Phil ønsker at spille sammen med erhvervslivet. Som virk­som­hed kan man i et samarbejde med orkestret få et musisk per­spek­tiv og en uforglemmelig event koblet på et ud­vik­lings­for­løb eller en særlig begivenhed. Se her, hvordan det gik for sig, da musikchef Uffe Savery og et en­sem­ble besøgte Implement Uni­ver­sity 2014.

Læs mere

Se video


Sekretariatschef til LOF

LandsdelsOrkesterForeningen (LOF) søg­er en analytisk og han­dle­kraf­tig se­kre­ta­riatschef, der kan styrke orkestrenes arbejde for dansk mu­sik­liv.

De fem danske landsdelsorkestre søg­er den rigtige person til en ny­op­ret­tet del­tids­stil­ling som se­kre­ta­ri­ats­chef for LOF. Stillingen op­ret­tes med et ønske om at styrke den symfoniske musiks rolle i Dan­mark bl.a. gennem et tættere sam­ar­bej­de mellem lands­dels­orkes­tre­ne om fælles projekter og om at sætte symfonisk musik på den kultur­po­li­ti­ske dags­orden.

Ansøgningsfrist: 12. marts 2015

Læs mere

MUSIK MED MERE

Copenhagen Phil havde i november 2014 premiere på orkestrets nye koncertformat “Musik Med Mere – et crash kursus i den klassiske musik for hele familien.” Koncerten var netop tiltænkt hele familien og blev en stor succes. Og som noget helt særligt var lokale musik­skole­elever inviteret med på scenen, hvor de sad iblandt de professionelle musikere. Musikken var klassiske “hits” som bl.a. Star Wars, Vival­dis De Fire Års­tider, Mozarts Kla­ri­net­koncert, Tjaj­kov­skijs Svanesøen og Wagners Valkyrie-Ridtet.

Se video


Musikchefens blog

Musikchef Uffe Savery har åbnet for sin blog her på orkestrets hjemme­side. På bloggen vil han forud for hver koncert med or­kes­tret skri­ve om tanker, samtaler med koncerternes dirigenter og solister samt back­stage historier fra musikkens – og særligt Copen­ha­gen Phils – verden.

Læs mere

Hymns from Nineveh

Hymns from Nineveh spiller med Co­pen­­hagen Phil på Store Vega. Det bliver første gang, det danske band prøver kræf­ter med et klas­sisk or­kes­ter ved en hel koncert.

Det er ikke hver dag, at Co­pen­hagen Phil spiller på Vega. Og da slet ikke, at de danner den mu­si­kal­ske bagtrop for Jonas H. Petersens musik – bedre kendt som Hymns from Nine­veh. Men den 30. april mødes de to musikalske genrer på Vegas store scene i en 60 minutes koncert.

30. april fra kl. 20:00 / Store Vega

Læs mere


Aarhus Symfoniorkester Pressefoto 74 KB

Aarhus Symfoniorkester

Aarhus Symfoniorkester spiller i Konservatoriets Koncertsal.

Aarhus Symfoniorkester, Sokkelund Sang­kor og medlemmer af Immortal Bach Ensem­ble Leipzig vil i de kommende tre år ugen før påske opføre den ultimative Johann Seba­sti­an Bach trilogi med Johan­nes­pas­sion­en i 2015, Matthæus­pas­sion­en i 2016 og h-mol messen i 2017. Den 29. marts gælder det Johannes­passionen med én af Danmarks fø­ren­de Bach specialister, dirigent Morten Schuldt-Jensen, i spidsen.

29. marts kl. 15 /
Konservatoriets Koncertsal

Læs mere


60 minutes program

Musikchefens Blog

Bartók og mig | torsdag, 30. oktober 2014, 13:42

Musikchef Uffes Savery skriver i denne uge om sit forhold til den ungarske komponist Belá Bartók – hvis musik opføres af Copenhagen den 31. oktober 2014 i Konservatoriets Koncertsal.


Hvem er Copenhagen Phil?

Copenhagen Phil – et orkester med mange ansigter. Fra klassiske kon­certer til flash mobs, 60 minutes, koncerter for børn og meget mere. Få her et lille indblik i de mange koncerttyper, som tilsam­men danner Copenhagen Phil – hele Sjællands Symfoniorkester.


60 minutes

Copenhagen Phils 60 minutes kon­cert­er er magiske møder mellem klassiske og rytmiske musikere. Sammen skaber de musik til en times intens koncert – få en smagsprøve her med vores stop motion film.


Flash mob i metroen

Det blev en ikke helt almindelig dag for de rejsende med Københavns Metro den 17. april 2012 – da orkestret fejrede det nye sæson­pro­gram med en flash mob med Griegs smukke Morgen­stemning fra Peer Gynt suiten. Videoen er set over 10 millioner gange på YouTube.


Flash mob på Hovedbanen

Den 2. maj 2011 fik de rejsende på Københavns Hovedbanegård en symfo­nisk oplevelse med på farten. Under uret satte musikchef, Uffe Savery, nemlig Ravels “Bolero” igang på lille­tromme. Snart strømmede orke­strets musikere til fra alle af­kroge og fyldte den stor hal med musik. Videoen er set knap 8 millioner gange.


Konservatoriets Koncertsal

Copen­hagen Phil er et landsdels­orkester og har siden sæson 2009 / 2010 holdt til i Konserva­toriets Koncertsal – DR’s tidligere Radiohus på Frederiksberg.

Læs mere