Indlæser Begivenheder
16
januar
torsdag

Nytårskoncert

16. januar 2025 kl. 19:30

Copenhagen Phil
Dirigent / Oscar Jockel
Solist / Tanja Zapolski, klaver
Vært offentliggøres senere

George Gershwin / Rhapsody in Blue
Bent Fabricius-Bjerre / Højdepunkter
Richard Strauss / Højdepunkter

NYTÅRSKONCERT

Velkommen til en nytårskoncert med det bedste af det allerbedste! Copenhagen Phil skyder traditionen tro det nye år i gang på festligste vis. I år med de mest vidunderlige Strauss’ske toner – tilsat absolutte musikalske højdepunkter fra en af Danmarks største komponister, Bent Fabricius-Bjerre, og den jazzinspirerede amerikanske legende, George Gershwin.

Copenhagen Phil gør endnu engang klar til at fejre nytåret på fornøjeligste manér, når symfoniorkestret byder 2025 velkommen med et musikalsk fyrværkeri af de helt særlige – og turnerer Sjælland rundt for at ønske godt nytår.

På nodestativerne uimodståelige højdepunkter af Richard Strauss samt fra en af dansk musiklivs mest elskede komponister, Bent Fabricius-Bjerre – og hans enorme successfulde titelmelodi til den danske national tv-serie Matador. Også komponistens ikoniske Alley Cat er på programmet. Et værk, der satte afgørende skub i Fabricius-Bjerres karriere og med ét gjorde ham verdensberømt. Musikken vandt tilmed en af verdens mest prestigefulde musikpriser, en Grammy – uden han selv opdagede det.

Hele herligheden indledes med en af den amerikanske musikhistories helt store komponister, George Gershwin, og hans banebrydende og smittende jazz-symfoni, Rhapsody in Blue. På dirigentpodiet står en af tidens mest interessante og unge lovede tyske dirigenter, Oscar Jockel.

Koncerten er støttet af Den Danske Forskningsfond.

Arrangør: Copenhagen Phil og Hillerød Musik & Teater
Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause
Dørene lukkes præcis

Detaljer
Dato: 16. januar 2025
Tid: 19:30
Begivenhed KategorierKlassisk, Koncerter, Sjælland
Sted
Milnersvej 39
3400 Hillerød, Danmark